Slovenačke banke moraju na prodaju

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačke banke moraju na prodaju

Ljubljana -- Slovenija nije mnogo odmakla u borbi sa krizom, zaključak je ljubljanskog Dela, nakon uvida u izveštaj slovenačke centralne banke o finansijskoj stabilnosti.

Slovenija je ostvarila napredak jedino na polju priznanja da nije u nacionalnom interesu da gomila zajmove, već da stvori okruženje povoljno za preduzeća koja otvaraju nova radna mesta, navodi list, a prenosi slovenačka agencija STA.

Što se tiče banaka koje su ozbiljno "kontaminirane" političkim i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalnim interesima i kojima je neophodna restruktura, pravac je jasan: one treba da budu prodate odgovornim stranim investitorima, navodi Delo.

"To je jedini način da banke postanu partner vredan poverenja za kompanije u kojima će se stvarati novac, koji će biti upotrebljen za otplatu dugova nastalih za vreme krize", zaključuje list.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Slovenačke banke moraju na prodaju

Izvor: B92, 05.Jun.2013

Ljubljana -- Slovenija nije mnogo odmakla u borbi sa krizom, zaključak je ljubljanskog Dela, nakon uvida u izveštaj slovenačke centralne banke o finansijskoj stabilnosti...Slovenija je ostvarila napredak jedino na polju priznanja da nije u nacionalnom interesu da gomila zajmove, već da stvori okruženje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.