Prolećna setva u Sremu

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolećna setva u Sremu

Prolecna setva u Sremu, na planiranih 193.000 hektara, privedena je kraju, a preostalo je da se zasadi duvan na manjim površinama, izjavio je sekretar Udruženja za agrar Sremske privredne komore Vladimir Vlaović.

Ovogodišnja prolecna setva obavljena je na oko deset hiljada hektara više nego lane, a razlog za to je podbačaj jesenje setve pšenice, objasnio je Vlaović.

Kukuruzom je zasejano135.000 hektara, sojom 22.000, suncokretom pet i šecernom repom 12.500 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << hektara, naveo je on i dodao da su ostale površine pod povrćem i krmnim biljem.

Prema njegovom mišljenju vremenske prilike su pogodovale prolećnoj setvi, kulture zasejane pocetkom aprila odlicno su nikle i dobro napreduju, dok su usevi zasejani krajem aprila i pocetkom maja u fazi nicanja.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prolećna setva u Sremu na 193 hiljade hektara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2010

SREMSKA MITROVICA - Prolećna setva u Sremu, na planiranih 193.000 hektara, privedena je kraju, a preostalo je da se zasadi duvan na manjim površinama, izjavio je Tanjugu sekretar Udruženja za agrar Sremske privredne komore Vladimir Vlaović...Ovogodišnja prolecna setva obavljena je na oko deset hiljada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.