Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 10:30

Ељшани: Повучено 25 одсто полиције из општинских зграда и око њих

Са подручја око општинских објеката у општинама на северу КиМ повучено је 25 одсто припадника косовске полиције, потврдио је заменик командира за регион Митровица Север Ветон Ељшани.
”Након прихватања одлуке Владе од стране Управе полиције, иста >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је упућена на терен на извршење. Одлука Владе Косова почела је да се примењује јуче, а завршила се данас", рекао је Ељшани медијима у Приштини.
Ељшани није прецизирао колико се полицијаца повукло у групи од 25 одсто.
На терену у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку ништа се, међутим, није променило.
У објекатима су и даље припаданици поииције, око њих распоређени су војници Кфора, а између њих и окупљених грађана металне препреке.
Влада привремених приштинских институција је у уторак саопштила да је, након састанка главног преговарача Бесника Бисљимија са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком, пристала да одмах за 25 одсто смањи присуство полиције око општинских зграда на северу Косова и Метохије, као и да ће одржати ванредне изборе у четири општине на северу након лета.
Поред тога, косовска полиција ће по потреби, заједно са Еулексом и Кфором, процењивати безбедносну ситуацију и размотрити могућност даљег смањења присуства полиције у зградама општина и око њих.
У саопштењу приштинске владе се додаје да ће Европска унија позвати главне преговараче у Брисел ради финализације плана редоследа Споразума о нормализацији, након чега ће, како се наводи, почети имплементација свих чланова споразума.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.