Izvor: RTS, 14.Nov.2023, 06:54

Војска у ивањичком крају - уместо пушака тримери и моторне тестере

Мештани планинских крајева већ су навикли да, кад почне ветар или киша, брзо следи и нестанак струје. Како би се проблеми у снабдевању електричном енергијом у зимском периоду на подручју Ивањице свели на минимум, припадници Војске помажу да се раскрчи растиње на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мрежи ниског напона.
У ивањичким селима, нарочито у планинском крају, са првим снегом често стижу и кварови на електромрежи. Тада се до далековода тешко долази, а у многим случајевима кварове изазивају оборена стабла. Помоћ инжењерске јединице Војске Србије пре зимских дана, мештанима много значи.
"Овако сад кад је очишћено, то је прва лига“, каже Василије Ћосовић из Прилика. 
Припадници Друге бригаде копнене војске пушке су заменили тримерима и моторним тестерама. 
"Крећемо од 8 ујутро, долазимо на трасу, вршимо сечу тих стабала и растиња које се налази испод далековода. Негде има већих негде мањих стабала, већином мањих. Што се тиче посла није тешко", каже десетар Слободан Бојовић.
"Припадници Војске рашчистиће скоро 20 километара трасе електромреже од стабала и ниског растиња, чиме ће створити адекватне услове за несметано снабдевање електричном енергијом свих мештана општине Ивањица“, рекао је Иван Обреза, поручник бојног брода из Друге бригаде копнене војске.
У оквиру активности цивилно-војне сарадње у ивањичкој општини, Војска Србије помагала је и раније - најчешће у санацији путева.
Сада им и временски услови иду на руку да заврше посао пре великих снегова који углавном окују ивањичка села.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.