Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 14:34

Одређен притвор баки због држања пушке без дозволе којом је њен унук убио брата

Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана 56-годишњој В. Л. осумњиченој да је невлашћено држала ловачку пушку и муницију, непрописно обезбеђену, услед чега је њен старији унук пре два дана истом пушком усмртио свог млађег брата.
Притвор је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << осумњиченој одредио судија за претходни поступак Вишег суда у Београду, а с обзиром да је за кривично дело за које се окривљена, између осталог, терети прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина последице довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, рекла је за Танјуг портпаролка тог суда Милица Величковић.
Осумњиченој се на терет ставља кривично дело неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним делом тешка дела против опште сигурности у вези са кривичним делом изазивање опште опасности, саопштило је Тужилаштво.
Осумњичена је на саслушању изнела своју одбрану и одговарала на питања тужиоца.
Након саслушања, тужилаштво је предложило судији за претходни поступак да осумњиченој одреди притвор због узнемирења јавности.
Сумња се да је В. Л. ловачку пушку марке "бокерица" и муницију калибра 16 милиметара без дозволе надлежног органа држала у својој спаваћој соби у породичној кући, као и да је поступала супротно прописима за безбедно чување оружја и муниције, тако да им неовлашћена лица не могу приступити.
На тај начин је оружје учинила доступним својим малолетним унуцима, услед чега је 6. јула око 13 часова и 15 минута, у дневној соби куће у којој живе, њен 14-годишњи унук из те пушке лишио живота свог две године млађег, рођеног брата, закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.