Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 13:03

Вучић: Замолио сам Макрона да уложи додатни напор како би се приштинска страна уразумила

Председник Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Француске Емануелом Макроном. Замолио сам председника Макрона да уложи додатни напор како би се приштинска страна уразумила и што пре вратила у оквире конкретних разговора, навео је Вучић. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Како је председник Вучић навео, са француским председником имао је "као и увек, отворен и озбиљан разговор", као и да му је предочио последице опасног развоја ситуације на Косову и Метохији.
"Сада већ нескривено насиље уперено против Срба на КиМ, све очигледније удаљава сваку могућност цивилизованог разговора и приступа решавању отворених питања. Нагласио сам да Србија остаје привржена дијалогу и очувању мира, иако је српска заједница на Косову и Метохији једина етничка група у Европи која је изложена константном насиљу", истакао је Вучић на Инстаграму.
"Замолио сам председника Макрона да уложи додатни напор како би се приштинска страна уразумила и што пре вратила у оквире конкретних разговора, као и да престане да обесмишљава све напоре усмерене на деескалацију ситуације", навео је Вучић.
Поред тога, како каже, захвалио је председнику Макрону на спремности да саслуша Београд, као и на одлучности да се додатно ангажује како би се разрешила изузетно сложена и надасве опасна ситуација на КиМ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.