Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 20:57

Тужилаштво БиХ формирало предмет против Милорада Додика на основу његове пријаве

Тужилаштво БиХ формирало је предмет против председника Републике Српске Милорада Додика који је прошле седмице поднео кривичну пријаву против себе због доношења Закона о непримјењивању одлука Уставног суда у РС, преноси портал Кликс.
Информацију >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << о формирању предмета порталу Кликс потврдило је Тужилаштво БиХ.
"Пријава је запримљена и путем ЦМС система додијељена у рад тужитељу који ће поступати по пријави", речено је из Тужилаштва БиХ.
Додик је говорећи о пријави против самог себе и својих сарадника рекао да се одлучио на тај потез јер га није пријавио нико из Федерације БиХ.
Из Тужилаштва БиХ су навели да нису примили друге пријаве које се односе на наведено, осим Додикове.
"Од раније, у раду има више предмета у којима је Додик Милорад, у својству пријављене или осумњичене особе за различита казнена дјела", навели су из Тужилаштва БиХ.
Осим себе, Додик је тужилаштву пријавио и српску чланицу Председништва БиХ Жељку Цвијановић, председника Владе РС Радована Вишковића и председника Народне скупштине РС Ненада Стевандића.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.