Izvor: RTS, 27.Jun.2023, 11:57

Након посланичких питања у Скупштини настављена расправа о неповерењу Гашићу

Посланици Скупштине Србије наставили су рад постављањем посланичких питања влади после чега су прешли на расправу о предлогу за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу који је поднела група опозиционих посланика. Седници и данас присуствују >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << премијерка Ана Брнабић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић.
Народни посланик СНС-а, Миодраг Линта поставио је питања премијерки Ани Брнабић и министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николи Селаковићу о плановима владе за решавање стамбеног проблема избеглих са подручја Хрватске и БиХ, као и бораца и ратних војних инвалида и о признавању радног стажа крајишким борцима.

Народни посланик Савеза војвођанских Мађара Акош Ујхељи рекао је да његова посланичка група од самог почетка подржава програм "Чиста Србија," јер је тај програм заснован на повећаној потреби за повећаном еколошком заштитом вода и земље и поставио питање Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре о темпу извођења радова на канализационој мрежи у насељима Бајмок и Чантавир у оквиру тог програма. 
Народна посланица СПС-а Весна Ивковић поставила је питање министарки здравља Даници Грујичић да ли постоје планови тог министарства за изградњу Завода јавног здравља у Смедереву. 
Представници Двери, посланичке групе Српска странка Заветници, као и групе НАДА - НОВИ ДСС - ПОКС имали су питања у вези са КиМ. 
Расправа о Предлогу за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу почела је у четвртак, 15. јуна, када је предлог образложио шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић. 
Премијерка Ана Брнабић која је присуствовала расправи тада је рекла да неће предложити смену министра Гашића, јер је радио озбиљно и посвећено, као и да нема одговорности за трагедије које су се догодиле. 
Скупштина је претходно завршила расправу о извештају РЕМ-а, као и о Предлогу за формирање анкетног одбора који треба да утврди чињенице и околности које су довеле до масовних убистава у Србији.
На дневни ред актуелне седнице је по хитном поступку, прошле недеље, уврштена и тачка која се односи на разрешење министра привреде Радета Басте.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.