Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 11:22

Посланици расправљају о министру унутрашњих послова

Из трећег покушаја обезбеђен је кворум за почетак седнице Скупштине на чијем је дневном реду предлог дела опозиције за изгласавање неповерења министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу.
Председник Скупштине Србије Владимир Орлић одложио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је почетак седнице која је била заказана у 10 часова за сат времена због недостатка кворума. У сали је било присутно 66 посланика, односно није било  84 посланика колико неопходно за почетак расправе. После паузе од сат времена у сали је било 167 посланика и обезбеђен је кворум за рад.

Орлић је и јуче одложио расправу о Гашићевој смени, најпре за сат времена, а онда и за данас, такође због недостатка кворума. Седницу Народне скупштине тражила је опозиција, њих 84, а 61 посланик опозиције је тражио Гашићеву смену.
Он је рекао да је посланика опозиције још мање него што је било јуче.
"Изгледа нећу имати избора него да ја молим већину да обезбеди колико је потребно посланика за кворум, јер вас не може да се скупи ни педесетак, чак ни онолико колико сте имали потписа за ову тачку. Изванредан сте однос показали према Народној скупштини и према грађанима ове земље", рекао је Орлић.
Седницу на којој треба да се расправља о изгласавању неповерења Гашићу тражила је опозиција, а овлашћени предлагач је шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић.
Смена Братислава Гашића један је од захтева протеста "Србија против насиља".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.