Izvor: RTS, 05.Maj.2023, 22:22

Папа Фрања упутио телеграм саучешћа за жртве масакра у Србији

Папа Фрања упутио је телеграм београдском надбискупу Ладиславу Немету, у којем је изразио саучешће и дубоко жаљење због жртава две масовне пуцњаве у Србији, у којима је убијено 17 људи, укључујући осморо ученика.
У телеграму, који је у име папа >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Фрање потписао државни секретар Свете Столице кардинал Пјетро Паролин, папа је пренео своје "искрено саучешће и упутио молитве свима који су погођени, како је навео, "овим бесмисленим актима насиља", преноси Ватикан њуз.
Папа је рекао да је "духовно сједињен са људском тугом оних који оплакују смрт невиних жртава".
"Призивајући утеху и снагу Светог Духа ожалошћеним породицама и рањенима како би се одржали у својој вери, врховни архијерејски свештеник даје свој утешни апостолски благослов", наводи се у телеграму.
Првобитно је у среду 13-годишњи дечак отворио ватру и усмртио осморо ученика и радника обезбеђења у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду, а потом је у одвојеној пуцњави дан касније младић убио осам особа, а ранио 14 када је пуцао на мештане више села у општини Младеновац.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.