Немачки министар финансија: Наша економија не расте тако снажно као неке друге

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2023, 07:10

Немачки министар финансија: Наша економија не расте тако снажно као неке друге

Немачка економија не расте тако снажно као њени партнери, рекао је данас министар финансија Кристијан Линднер. Фото: Pixabay/Pixabay Он је тим речима одреаговао на објављивање прогноза Међународног монетарног фонда (ММФ), које је описао као веома опрезне, где се очекује како ће се уласком >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у рецесију немачки бруто домаћи производ смањити за 0,1 одсто у 2023. години, пренео је Ројтерс.
„Неки наши партнери, наши пријатељи, наши конкуренти развијају се динамичније од Немачке“, истакао је Линднер.
Министар финансија напоменуо је да ће Берлин за неколико недеља представити своје ажуриране прогнозе, које ће бити више у складу са проценама немачких економских института, објављеним прошле седмице.
Према њима, у 2023. години очекује се да немачка привреда порасте за 0,3 одсто, као и да ће избећи рецесију.
„Ово упозорење ММФ-а о рецесији је разлог да испитамо шта можемо да урадимо да ојачамо сопствену економску и конкурентску позицију“, рекао је Линднер.
Међународни монетарни фонд, у извештају са прогнозама за светску економију, благо је смањио изгледе за глобални раст за текућу годину, пошто су повећане каматне стопе успориле економске активности и упозорава да би даља превирања у финансијском систему могла смањити производњу на ниво близу рецесије.
ММФ је прогнозирао раст од 0,8 одсто за еврозону, али је за неке велике економије изнео лошије прогнозе, укључујући Немачку, за коју се сада предвиђа смањење.
Mask: Moralo je doći do otpuštanja ljudi nakon preuzimanja Tvitera

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки министар финансија: Наша економија не расте тако снажно као неке друге се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.