Сива економија се преселила на интернет

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Feb.2023, 08:02

Сива економија се преселила на интернет

У овој години предвиђен је појачани надзор на местима где се очекује нелегална трговина – на пијацама, у отвореним тржним центрима, каже министар трговине Томислав Момировић. Фото: Pexels/cottonbro studio Електронска трговина у Србији бележи двоцифрен раст. Подаци нам сугеришу да ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << до 2027. године око 4,5 милиона грађана користити ове услуге. Свесни ових података и брзорастућег тренда е-трговине у нашој земљи, у сарадњи са Владом Србије предузећемо све потребне кораке. Како бисмо одговорили свим изазовима. Посебно када је реч о борби против нелегалне трговине на интернету, рекао је Томислав Момировић, министар унутрашње и спољне трговине.
Навео је да ће ово министарство заједно са релевантним институцијама и компанијама које се баве електронском трговином радити на сузбијању сиве економије на интернету. Унапређењу правног оквира и развоју тржишта заснованог на принципима фер конкуренције.
– Наставићемо са активностима за подизање свести и поверења потрошача у електронску трговину и развијање безготовинског плаћања. Са посебном пажњом пратимо трендове на тржишту Европске уније. Где нас очекују знатне промене. Посебно на пољу легислативе како би нашим компанијама омогућили да кроз канал електронске трговине извозе робу на ово тржиште – објаснио је Момировић.
U jesenjoj setvi zasejano 8,9 odsto površina više nego 2021.

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сива економија се преселила на интернет се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.