Izvor: B92, 29.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VB: Humanitarna nedelja

Beograd -- Ukućani Velikog brata su pre mesec dan uspešno obavili zadatak Humanitarna nedelja.

Oni su tada sastavili i ofarbali 300 stolica. Dvadeset pet stolica stiglo je u Dom za nezbrinutu decu Kolevka u Subotici. Te stolice su obradovale zaposlene, a posebno decu. Taj dom se stara o 160 dece bez roditelja i deci ometenoj u razvoju.

Mirjana Čabrić, direktorka Doma, kaže da joj je drago što su stolice stigle. "Koliko se sećam, oni su dva-tri dana na tome radili. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Komentar mojih zaposlenih je da bi oni to mnogo brže uradili, a i verovatno mnogo bolje. Ali, to ne kažem kao kritiku, vrlo nam je drago", kaže ona.

Dečji dom Kolevka radi 104 godine i uvek mu je pomoć mnogo značila. Domu su svakodnevno potrebni pelene, prašak za veš, dezinfekciona sredstva, šećer.

"Mislim da imamo visok standard. Ali, što je najbitnije, mislim da imamo ljude koji rade s decom, ljude koji vole decu, koji se muče oko njih i pomažu, a svaka podrška nam dobro dođe", kaže ona

Stolice su do sada podeljene u Beogradu, Nišu, Požarevcu i Zrenjaninu, a ostalo je da se dodeli 45 stolica Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici.

Humanitrana akcija biće nastavljena deljenjem 145 stolica u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.