Struja i dalje problem u Gračanici

Izvor: S media, 30.Jul.2009, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja i dalje problem u Gračanici

Kliničko bolnički centar Gračanica još uvek se snabdeva strujom preko agregata. Po rečima načelnika KBC Gračanica Stojana Sekulića, iako građani i bolnica plaćaju struju, Kosovska elektro korporacija ne isporučuje redovno električnu enegriju.

- Situacija je nešto bolja, zato što su građani počeli da plaćaju struju, ali KEK je nastavio sa davanjem struje po starom, kada nam pusti struju, kada ne. Jednog dana imamo i po dvadeset sati, a drugog dana po jedan sat >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << struje. To je opet njihova samovolja, bez obzira što građani i bolnica plaćaju struju. I dalje za operacije i sve ostalo uglavnom se baziramo na radu agregata - rekao je doktor Sekulić i dodao da danas od opštine Ruma dobijaju na poklon agregat.

- Evo danas stiže agregat od opštine Ruma, Kliničko bolničkom centru Gračanica. Tim agregatom od 120 KW rešićemo donekle snabdevanje strujom u Lapljem selu za potrebe interne, neuropsihijatriske i pedijatriske klinike. Do sada smo koristili agregat koji je snabdevao susedno selo i koji je davao struju za motore, koji su pumpali vodu za selo Sušicu. Rešili smo problem vode da bi bolnica u selu mogla da radi.

Načelnik KBC Gračanica Stojan Sekulić rekao je da je situaciju u Štrpcu dramatična, jer je preko 12.000 srba već mesec dana bez struje.

- Sutiacija u Štpcu je složena jer oni uopšte nemaju struje i ovo je stvarno genocid nad srpskim narodom. Očekujemo da Vlada Srbije i ministarstva vrše pregovore da bi se stvari normalizovale. Inače i ovde u Gračanici nije normalno. Evo sada mi razgovaramo, a već četiri sata nema struje i agregati rade.



OPŠTINA RUMA POKLONILA AGREGAT


Zamenik predsednika opštine Ruma Dragan Kardaš koji je došao u Gračanicu rekao nam je da je ovo poklon Kliničkom bolničkom centru Gračanica od opštine Ruma.

- Agregat poklanjamo zaposlenima u KBC Gračanica da bi što uspešnije i što kvalitetnije mogli da leče ljude i da im pruže zdrastvene usluge. Hoćemo da im olakšamo posao i u svakom slučaju da ljudima koji su zdrastveno ugroženi da pomognemo. Ovde smo i zbog toga da ljudima koji rade u KBC-u i rukovodstvu iskazali i svoje divljenje, poštovanje i zahvalnost što su ovde, što čuvaju Kosmet i nadamo se da će zajedno sa nama mirnim putem, na pravi način kako i dolikuje nama Srbima uspeti da sačuvamo jedinstvenu i celovitu Srbiju – rekao je Dragan Kardaš.

Sanja Vajagić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.