Izvor: B92, 04.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurna kuća u Subotici

Subotica -- Izgradnja Sigurne kuće - skloništa za žrtve porodičnog nasilja u Subotici, počeće za mesec dana.

Izgradanja je najavljena danas prilikom potpisivanja protokola o saradnji između predstavnika lokalne samouprave, organizacije Karitas, Centra za socijalni rad i donatora Rudolfa Valtera.

"U pitanju je peti objekat ovakve namene na prostoru bivše SR Jugoslavije, a Subotica je drugi grad u Vojvodini, u kojem će žrtve porodičnog nasilja imati privremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utočište", rekao je član opštinskog veća zadužen za socijalna pitanja Aleksandar Kerekeš.

Opština Subotica će osigurati odgovarajuće građevinsko zemljište sa infrastrukturom i potrebnom tehničkom dokumentacijom, kao i neophodnu tehničku i pravnu pomoć a vlasnik preduzeća "Fiva" Rudolf Valter će finansirati izgradnju i uređenje Sigurne kuće.

Centar za socijalni rad će obezbediti stručnu pomoć u zbrinjavanju korisnika usluga a Karitas će se starati o izgrađenom objektu, kao i o njegovom održavanju.

U okviru objekta biće obezbeđene četiri prostorije za smeštaj i zbrinjavanje žrtava nasilja, neophodne prateće prostorije kao i i jedan stan za domaćina koji će ga voditi i održavati.

Sigurna kuća će primati 12 do 15 korisnika.

Potpisnici protokola za izgradnju Sigurne kuće u Subotici nisu mogli da preciziraju kada će sklonište, veličine oko 200 kvadratnih metara, biti završeno, ali su istakli da će se na tome raditi intenzivno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.