Izvor: B92, 28.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi u Južnom bulevaru

Beograd -- Radovi u beogradskom Južnom bulevaru traju dva meseca, a toliko i problemi građana zbog blata.

Južni bulevar imaće, posle rekonstrukcije, četiri kolovozne trake i novu vodovodnu mrežu, ali dok čekaju na to, građani se žale da moraju da nose kese na cipelama da bi mogli da izađu na ulicu. Blato u okolini gradilišta nastalo posle obilnih kiša zadaje velike probleme svima koji se tu nađu.

Svima koji žive u Južnom bulevaru poslednjih dana bila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebna posebna priprema za izlazak napolje. Kese na cipelama uobičajen su detalj svih koji krenu makar do prodavnice. Građani smatraju da je rekonstrukciju tog bulevara trebalo obaviti letos jer sada, usled obilnih padavina, imaju velikih problema.

U beogradskoj Direkciji za građevinsko zemljište navode da su, imajući u vidu da je reč o gusto naseljenoj sredini, radovi organizovani na najbolji način. Problem su neucrtane podzemne instalacije, a tokom rekonstrukcije mora se štititi i infrastruktura jer se ne može prekinuti snabdevanje vodom.

Nenad Bajić iz Odeljenja Direkcije za odnose s javnošću kaže da se posebna pažnja poklanja organizaciji kretanja pešaka. "Kada je reč o pešačkom saobraćaju, on je organizovan na gradilištu uz obode zgrada i uz zgrade, pešaci su usmereni tablama kuda da se kreću", kaže on.

"Međutim, sigurno da tokom izrade šahtova i taj prostor biva sužen. Taj manji prostor koji ostaje pešacima teže je kontrolisati i održavati, ali se svakodnevno vrši obilazak gradilišta i radimo sve što je moguće kako bismo to doveli u stanje koje je funkcionalno za pešake", kaže on.

Rekonstrukcija Južnog bulevara počela je krajem septembra i do sada je završeno 70 odsto vodovodne mreže, a postavljeno je i 200 metara glavnog kišnog kolektora. Kiša koja s prekidima pada već tri nedelje ozbiljno je ugrozila radove jer se zbog bezbednosti tada ne sme kopati, pa se završetak rekonstrukcije očekuje krajem januara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.