Izvor: Blic, 14.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napusteni hoteli

Napusteni hoteli

Mnogi potencijalni kupci zainteresovani su da uloze u stare oronule i zapustene hotele ili odmaralista.

U ponudi takvih nepokretnosti skoro da i nema pa se mnogi pitaju kako do njih doci i kupit ih. Kupovinom preduzeca kroz postupak privatizacije moguce je doci do takvih objekata ali se ne prodaju samo objekti nego sve u paketu, zaposle ni, dugovi i sve ono sto poseduje neko preduzece koje je predmet privatizacije.

Kod sklapanja ugovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agencijom za privatizaciju tacno je navedeno sta se od nepokretnosti moze , kako i kada prodati.

Zato treba biti oprezan prilikom investiranja u takve objekte i napraviti kalkulaciju da li je to sto se kupuje investicija koja se moze u odredjenom periodu vratiti .mozda je bolje sacekati sa kupovinom odmaralista i hotela dok se na trzistu ne pojave u prodaji samo objekti bez obaveze da se kupi i preduzece.

Izgradnja novih hotela ili odmaralista je daleko skuplja i komplikovanija investicija koja zbog neophodne papirologije traje dugo ulozeni novac se ne vraca odmah pa je zato potraznja za starim objektima tako velika.

Pišite, predlažite, naši stručnjaci će vam odgovoriti adresa: Masarikova 5, 11000 Beograd ili

E-mail: redakcija@blic.co.yu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.