Izvor: B92, 04.Feb.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv Simanića

Beograd/Šabac -- Policijska uprava u Šapcu podnela je krivičnu prijavu protiv sveštenika Bogdana Simanića, suvlasnika nedeljnika "Glas Podrinja".

Istražni postupak zbog ugrožavanja sigurnosti protiv Simanića biće pokrenut zbog pretnji koje je on u subotu posredno uputio novinarki Aleksandri Delić, dopisnici "Večernjih novosti" iz Šapca, a preko honorarne dopisnice "Blica" iz tog grada Tatjane Cvejić.

Odluke o pokretanju krivične prijave i istražnog postupka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << donete su, kako je rečeno, na osnovu pisanih izjava tri strane datih u ponedeljak Policijskoj upravi u Šapcu.

Simanićev postupak osudila je Epahrhija šabačka, kojom rukovodi vladika Lavrentije. Delićeva je ranije Tanjugu ispričala da je od Simanića dobila posrednu pretnju da će joj on, čim je bude video u Benskoj Bari (deo grada u kom je "Glas Podrinja"), "polomiti kosti".

Ona je objasnila da su pretnje došle nakon što je ona objavila saopštenje Policijske uprave da je protiv Simanića podignuta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja u sopstvenoj firmi "teška" 4,6 miliona dinara.

Simanić je u izjavi Tanjugu negirao optužbe Delićeve i Cvejićeve, tvrdeći da nije pretio i da će to utvrditi i nadležni organi.

Novinarska udruženja, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije, najoštrije su osudila pretnje Simanića, zatraživši od policije da preduzme odgovarajuće mere u zaštiti novinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.