In memoriam: Vladimir Filipović

Izvor: B92, 04.Feb.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

In memoriam: Vladimir Filipović

Beograd -- Tehnički direktor radija B92 Vladimir Filipović Fića tragično je nastradao u Austriji prilikom alpinističkog osvajanja zaleđenog vodopada.

Filipović je rođen 1966. u Beogradu. Završio je smer elektroakustike na Elektrotehničkom fakultetu. U B92 je došao u oktobru 1998.

Naš kolega Filipović zaposlen je na Radiju B92 od 1998, kada je učestvovao u pravljenju praktično prvog radijskog studija na V spratu Doma omladine, odakle je Radio emitovao program. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

2000, nakon oslobađanja Devedesetdvojke, radio se seli u Ulicu Svetozara Markovića, gde je Filipović takođe radio na postavci celokupnog radijskog studija.

Fića je bio posvećen i temeljan u svom poslu. Izmišljao je mnoge načine da premosti probleme, kojih nije bilo malo.

Kada se B92 preselio u novu zgradu u Novom Beogradu, 2003, radio je na izradi projekata za potrebe Radija B92. Svoj rad u našoj kući nastavio je kroz postavljanje i razvijanje predajničke mreže Radija.

Bio je strpljiv i delikatan u ophođenju sa ljudima. Iznad svega je bio ponosan što radi na B92.

Alpinizam je bio njegov hobi, velika ljubav i strast.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.