Izvor: B92, 05.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hotel kao stan

Beograd -- Stanari samačkog hotela u Kumodraškoj ulici u Beogradu protestuju zbog pokušaja prodaje stanova u kojima žive.

Stanari su za prodaju saznali iz medija, a skoro 30 godina žive u garsonjerama koje su dobili na korišćenje od svojih firmi. Za garsonjere su plaćali mesečnu kiriju sve dok nisu saznali da je njihov smeštaj ponuđen na prodaju u okviru privatizacije preduzeća Beostan. Nezadovoljni uslugama te firme za održavanje, stanari su prestali da plaćaju stanarinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a plaćanje dažbina preuzeli na sebe.

Ostoja Perić, predsednik Skupštine stanara, kaže da stanari traže da uslužni servis više ne vrši usluge godinama te usluge i ne vrši. Pokušali su da naplaćuju 9.000 dinara mesečno za jednu garsonjeru, pa mi od juna plaćamo struju direktno distribuciji, vodu vodovodu, a grejanje gradskim toplanama", kaže on.

U Beostanu kažu da je reč o veoma složenom slučaju i da za njega nemaju rešenje. Ljubomir Jovanović, član Upravnog odbora Beostana, kaže da je na zahtev Ministarstva trgovine, turizma i usluga Agencija za privatizaciju obustavila dalju privatizaciju preduzeća Beostan. "Odbor će sa stanarima i nadležnim institucijama i zainteresovanim stranama pokušati da reši problem", kaže on.

Stanari odbijaju svaku saradnju s Beostanom, a kao jedino prihvatljivo rešenje navode promenu namene hotela u stambene zgrade jer bi tako prema ugovorima sa svojim firmama nastavili da plaćaju kiriju ako im bude ponuđena mogućnost otkupa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.