Izvor: RTS, 02.Maj.2023, 13:00

Палестинац преминуо у израелском затвору после 87 дана штрајка глађу

Кадир Аднан, припадник палестинске екстремистичке групе Исламски џихад који је у Израелу оптужен за тероризам, преминуо је данас у израелском затвору, након 87-дневног штрајка глађу, саопштиле су затворске власти.
Израелске власти су навеле да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је Кадир Аднан одбио да се подвргне медицинским тестовима и понуђену медицинску помоћ, преноси Ројтерс
Како се наводи у званичном саопштењу, он је рано јутрос пронађен без свести у својој ћелији, потом је превезен у болницу где је, након више неуспелих покушаја реанимације, констатовано да је преминуо.
Аднанов адвокат оптужио је Израел за медицински немар.
"Након 36 дана од Аднановог хапшења, тражили смо да буде премештен у цивилну болницу, где се његово здравствено стање може правилно надзирати. Нажалост, израелске затворске власти биле су непопустљиве и одбиле су наш захтев", изјавио је адвокат Џамил Ал-Катиб.
Убрзо након што је саопштено да је Аднан преминуо, у пограничним заједницама у израелском делу Појаса Газе огласиле су се сирене, а становници су у трку бежали у склоништа.
Израелска војска је касније саопштила да су испаљене три ракете из Појаса Газе према израелској територији, које су пале у ненасељене области.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.