Izvor: RTS, 04.Avg.2023, 22:53

Трамп о новим оптужбама за поверљиве документе: Нисам крив

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјаснио се данас да није крив по новим оптужбама које се односе на раније подигнуту оптужницу у вези са поверљивим документима, показује судски поднесак, преноси Ројтерс.
Доналд Трамп је рекао да неће бити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << присутан у суду 10. августа, када ће три нове тачке оптужнице бити званично објављене.

Федерални тужиоци поднели су прошле недеље нове оптужбе против Трампа и двојице његових сарадника у кривичном предмету због задржавања поверљивих докумената на имању Мар-а-Лаго на Флориди, чак и након напуштања Беле куће.
У том случају, Трамп се сада суочава са 40 оптужби, укључујући покушај брисања безбедносних видео-снимака које је тражила велика порота, давање лажних изјава ФБИ и незаконито задржавање документа који је садржао информације о националној одбрани САД.
Трамп се јуче изјаснио да није крив по оптужници која га терети за покушаје поништавања резултата председничких избора у САД 2020. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.