Izvor: RTS, 03.Avg.2023, 11:43

Земљотреси погодили Турску и Грчку

Земљотрес јачине 4,2 степени јединице по Рихтеровој скали погодио је исток Турске, док су два умерена потреса, јачине 4,7 и 3,3 степена ,погодила грчко острво Крит и Јонско море код Закинтоса. Нема информација о евентуалној штети.
Земљотрес на истоку >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Турске се догодио мало пре пет сати ујутру по локалном времену, 19 километара северно од Синцика у турској провинцији Адијаман, на пет километара дубине, објавио је Европско-медитерански сеизмолошки центар.

Потрес јачине 4,7 степена погодио је јутрос у 2.18 часова грчко острво Крит, а епицентар био је 139 километара од Ираклиона на 24 метара дубине.
Још један земљотрес, јачине 3,3 степена погодио је Грчку, у Јонском мору око 8.30 по локалном времену.

Епицентар земљотреса био је 28 километара јужно од Закинтоса, односно 110 километара југозападно од Патре, на дубини од 19 километара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.