Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 06:01

Где ћемо на купање - на београдску Аду или у Хургаду

Колико највише, а колико најмање може да вас кошта један леп дан на Ади Циганлији? Можете стићи и јавним превозом и колима и од тога, између осталог, зависи колико ћете новца потрошити. Лежаљке и кревети на плажи су и од хиљаду динара, кафа и лимунада 500, а најјефтинија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пица је 790 динара. Цене су морске, а језеро београдско. Летњу сезону квари киша, жале се угоститељи, посетиоци на високе цене у кафанама, а конобари на то да све мање људи оставља бакшиш.
Од тога како замишљате идеалан одмор на Ади, зависи колико новца треба да понесете.

"Све зависи какве ко име прохтеве, а нажалост колико видим да је Ада скупља по ресторанима него у Кнез Михаиловој", истиче један посетилац.
Има и оних који, како кажу да ништа не потроше, јер се само прошетају и окупају.
Наводе да за паркинг и кафу и сладолед за децу треба - око хиљаду динара.
Како провести дан с 1.000 динара За кафу и лимунаду на Ади Циганлији треба платити бар 505 динара, јер најјефтинији капућино на београдском мору кошта 210, а лимунада 295 динара. Ко одлучи да поједе и пицу, на то додаје 790 динара, колико кошта најјефтинија.
Тешко ћете на Ади провести дан без хиљаду динара, ако од куће не понесете храну и пиће.

Облачно време, можда је данас уплашило Београђане, па је већина локала празна. Они који су пркосили киши, нису изнајмили лежаљке, које, како нам суграђни кажу, коштају од 1000 до 2000 динара, али има и изузетака. Довољно је да платите пиће и лежаљка је бесплатна.

У зависности од тога да ли је на новобеоградској или макишкој страни, четворочлана породица ће минимално за оброк морати да издвоји од 3.500 до 4.200 динара
Пролазници кажу да је јефтиније на штандовима, али власници нису хтели да причају.
Колико пара, толико забаве За скупље локале понесите најмање 4.000 динара. Ако немате више, заборавите на сладолед, одбојку на песку, која кошта 2.500 динара, скијање на води, изнајмљивање даске за веслање и авантура парк, на падел и мини голф...

"Никад гору сезону нисмо имали од како смо почели 20 и нешто година да радимо. Прво лоше је време, било, а друго нема људи, не знам шта се дешава, стварно не знам, јако мала посећеност је", жали се Марица Савовић на изнајмљивање бицикала.

Додуше, уз карту за паркирање, која за цео дан кошта 150 динара, добијете чак четири бицикла на цео дан. Ако не желите да платите ни паркинг, а бицикл вам није потребан, има решења.
Само су вам потребни челични живци, јер због тога што је уз улицу на макишкој страни паркирање бесплатно, у јеку сезоне овде је велика гужва.
Лепота Аде је управо у томе што вам, ако умете да уживате у природи, са друштвом или без њега, није потребан ни динар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.