Izvor: RTS, 07.Jul.2023, 23:55

Британска амбасада у Приштини: Кфор надлежан за питање наводног шверца оружја

Британска амбасада у Приштини није конкретно одговорила на питања новинара да ли су упознати са наводима о ''шверцу оружја'' из Централне Србије на Косово и Метохију, у које је, према речима британске посланице Алише Кернс, наводно умешана и Српска православна црква, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и да је за то питање надлежан Кфор.
Британска амбасада је кратко саопштила да је Кфор, мировна мисија НАТО-а, у оквиру које је деловао британски батаљон, тај који је надлежан по овом питању, преноси Радио Слободна Европа.
''Наводно присуство илегалног оружја пријављено је штабу Кфора, али након даље истраге како би се пронашла потврда за то, нису се појавили докази о томе шта је пријављено'', саопштено је из Кфора.
Кфор је раније саопштио да не постоје докази о наводном шверцу оружја који се обављао преко административне линије између КиМ и Централне Србије у православне цркве колима хитне помоћи.
Британска посланица и председница Одбора за спољну политику британског парламента Алиша Кернс оптужила је Српску православну цркву да учествује у наводном шверцовању оружја из централне Србије на КиМ.
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је да је изјава Кернс део ''пропагандног рата који се спроводи против Србије'' а чији је циљ да се и Српска православна црква протера са КиМ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.