Izvor: RTS, 06.Jul.2023, 21:25

Курти није добио реч на прослави Дана независности САД у Приштини

Премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију вечерас, за разлику од претходних година, није омогућено да се обрати на прослави Дана независности САД, коју је организовала америчка амбасада у Приштини.
Амбасада САД организовала >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је прославу поводом 247. годишњице независности, на коју су позвани Аљбин Курти и председница привремених приштинских институција Вјоса Османи, преноси Репортери

Османи се, као и амбасадор САД у Приштини Џефри Ховенијер, обратила присутнима, али не и Курти. 
Иако су раније и Курти и Османијева држали говоре на церемонији, овог пута Курти није добио реч, додаје Репортери
САД су у више наврата критиковале Куртија због његових одлука које се тичу ситуације на северу КиМ, а крајем маја су отказале и учешће Приштине на војним важбама "Defender Europe 23".
Амбасадор САД у Приштини Џефри Ховенијер тада је рекао да Курти није одговорио на захтеве САД да предузме кораке за деескалацију ситуације на северу КиМ и да је отказивање учешћа Приштине на војним вежбама "прва последица" за владу у Приштини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.