Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 20:35

Младеновчанима не верују да касне на посао због аутобуса, превозник тврди да је све по реду вожње

Становници Младеновца тврде да је превоз ка Београду нередован и да поласци често искачу из возног реда. Надлежни не желе пред камере, али у допису тврде да све иде по утврђеном плану.
Kада Младеновчани кажу шефу да касне јер није било аутобуса, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << то није изговор.
"Синоћ аутобус у 7 из Београда није био. То је направљен колапс, пола народа не може да улази, а пошаљу следећи за пет минута полупразан, то се не зна кад иду. Чешће и више да буде и да буду на време да не би ми каснили, јер више нам нико не верује у фирми да каснимо због аутобуса, нико не може да поверује у ово стање што ми имамо", навела је једна путница на аутобуској станици у Младеновцу.
Иако од 5 до 7 сати, по реду вожње, из Младеновца за Београд треба да буде чак 21 полазак, они који путују тврде да то често није тако.
"То је гурање, падање, набијање на врата и то је стварно срамота. Радни дан траје 12 сати и плус имам два и по сата у једном смеру и два и по сата у другом и да молим бога да се нешто не поквари, да нема радова на путу па да не буде много дуже", рекао је путник.
Ко заузме добро место на перону, сешће у аутобусу Ако ће у Београд и око поднева, ван шпица, на станицу треба да дођу мало раније. А онда, кад аутобус стигне, сви што ближе ивици перона и вратима. Kо је заузео добро место – сешће. За остале нема гаранције.
"Kад сам ишла код лекара сад скоро горе на Kлинички не можеш да уђеш. 'Где ћеш, баба', кажу, па идем и ја да се лечим, отишла сам у пензију без дана боловања сад ваљда имам право да се лечим", навела је путница.
Други путници које је екипа РТС-а затекла на станици у Младеновцу истичу да су до 10 часова стално гужве и да би требало да се дода више полазака у јутарњим часовима.
И није само до Београда тешко. Kако суграђани кажу, укинут је полазак у 13 сати из Младеновца за Гроцку. Тако оно који долазе, на пример, са јутарњих терапија из бање Селтерс, морају да чекају цео дан, до поласка у 16 часова, или кући преко Београда.
"Да бисмо се ми који идемо на терапије вратили кући морамо да идемо младеновачким до Београда па из Београда на Шумице па да се вратимо кући", рекла је путница.
У допису "Ласте" ни речи о отказивању полазака Иако су обећали, из Ласте нису хтели пред камере РТС-а.
У писаном одговору кажу да редове вожње као и редукцију полазака на линијама одређује Секретаријат за јавни превоз. Тврде да на линији 493, према зимском реду вожње, радним даном има 221 полазак, 110 из Младеновца и 111 из Београда. Лети десетак мање. О томе да се поласци често отказују ни речи у допису.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.