Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 16:00

Скоро попуњен Егзитов камп

Капије Егзит фестивала отварају се сутра, а пред почетак једног од најбољих европских музичких фестивала, у Новом Саду се попуњавају смештајни капацитети, распродати су сви комплети улазница, а процена организатора је да ће у наредна четири дана фестивал посетити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << више од 200 хиљада људи.
Егзитов камп, традиционално је најпопуларнији фестивалски смештај у Новом Саду, који се и ове године налази на најлепшој градској плажи „Штранд“. Гости из свих крајева света још увек пристижу, а они који су се већ сместили, очекују добар провод и нове пријатеље.

“Први пут смо и на Егзиту, и у Новом Саду, али планирамо доћи већ годинама, али никако се организирати и ево напокон”, каже Ерик Перио из Ријеке.
“Очекујем, пре свега, добар провод на фестивалу, да упознам неке драге људе, и пробам неку добру храну“, наводи Леонардо Роукер, Аустрија.
“Очекујем да ће бити топ парти и то је то“, каже Лука Бериша из Лудбрега.
До сада је попуњено више од 90 одсто смештајних капацитета, а већ са првим фестивалским даном, очекују се нови доласци, када више места више неће бити, кажу из градске туристичке организације. Највише је посетилаца из региона.
“После њих су туристи Турске, Бугарске, а што се тиче ових осталих земаља, САД, Мексико, Канад, Нови Зеланд, Аустралија, значи целог света“, наводи Данијела Милодраговић из Туристичке организације Нови Сад.
Градско саобаћајно предузеће током трајања фестивала спроводи акцију „Успори, не гори“, како би посетиоце подсетили на важност безбедности у саобраћају. Учесници ће тако, на забаван начин, моћи и до бесплатне и сигурне вожње.
„Моћи ће да решавају једноставне задатке уз ношење наочара које симулирају дејство психоактивних супстанци , и моћи ће наравно да тестирају наравно ниво алкохола у крави, након тога добијају ваучере за превоз које могу да искористе у нашем превозу“, објашњава Весна Хрњак из ЈГСП Нови Сад.
Железнице Србије и ове године ће током трајања Еxит фестивала обезбедити додатне поласке на релацији Београд - Нови Сад. Соко ће саобраћати у још два термина из правца Београда, док су додатна четири поласка уведена са станице у Новом Саду, а на располагању ће бити и стајалиште у Земуну.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.