Izvor: RTS, 05.Jul.2023, 13:48

Лукашенко: Белорусија ће предузети мере као одговор на претње суверенитету

Белорусија ће предузети реципрочне мере као одговор на војне и економске претње њеном суверенитету, каже белоруски председник Александар Лукашенко.
Александар Лукашенко каже да без реципрочних мера у циљу одбране државног суверенитета не би >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << било ни мира ни белоруске нације као такве.

"У нашој историји смо се више пута сусрели са тим", рекао је Лукашенко на свечаности одавања признања дипломцима високих војних универзитета, преноси агенција Белта.   
Белоруски председник је приметио да се тренутно, "поред економског диктата и политичког и информативног притиска", Минск сусреће са актима подстрекавања на својим спољним границама, као што су "споља инспирисани покушаји терористичких активности унутар земље". 
Нагласио је да Белорусија у складу са тим реагује на такве акције и да наставља да подешава свој систем националне и пре свега војне безбедности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.