Izvor: RTS, 24.Jun.2023, 09:35

Путин: Оружана побуна "Вагнера" је издаја, Русији забијен нож у леђа

Руски председник Владимир Путин рекао је у хитном телевизијском обраћању да је "оружана побуна" плаћеника групе "Вагнер" била издаја и да ће свако ко је подигао оружје против војске бити кажњен. Навео је да ће учинити све да заштити Русију, и да ће предузети одлучну >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << акцију за стабилизацију ситуације у Ростову на Дону. Шеф Вагнера Јевгениј Пригожин тврди да су његове снаге преузеле контролу над свим војним објектима у том граду.
Председник Руске Федерације Владимир Путин обратио се јавности, а пре свега борцима плаћеничке групе "Вагнер" због наводне побуне против руских власти.

Путин је рекао да су борци "Вагнера" хероји који су ослободили Донбас, али да су "преварени и увучени у злочиначку авантуру“ шефа те групе Јевгенија Пригожина.
Оценио је да је "побуна" "Вагнера" покушај да се друштво подели и Русији "забије нож у леђа".
"Русија води најтежу борбу за своју будућност. Сваки сукоб мора бити одбачен током специјалне операције у Украјини, а сви који учествују у покушају побуне биће кажњени пред законом и народом", поручио је Путин.
Руски председник је рекао да сваки немир представља претњу и да ће акције Русије бити тешке и нагласио да је посебно тешка ситуација у Ростову на Дону.
"Оружане снаге Русије добиле су неопходну наредбу да неутралишу организаторе побуне. Превазићемо сва искушења и постати још јачи", рекао је Путин и позвао све да се одупру оружаној побуни.
"Претеране амбиције довеле су до издаје Русије", поручио је Путин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.