Izvor: RTS, 13.Jun.2023, 06:21

"Фонтана“ и жеље Београђана, када ће поново да ради биоскоп

"Козара", "Академија", "Меркатор", "Вождовац", можда се и ви имате успомене из неког од ових београдских биоскопа. Они одавно више не продају улазнице за пројекције - јер их нема. Један од последњих београдских биоскопа изван великих ланаца, биоскоп "Фонтана" доживео >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је све - а већ је једном био затворен. Поново ради од 2012, али од краја прошле године, на платну "Фонтане" не приказују се филмови. Каква му је судбина?
Новобеоградски биоскоп "Фонтана" не ради од новембра прошле године, јер је фирми која је управљала истекао десетогодишњи закуп.

Млади Београђани с којима је разговаро репортер РТС-а углавном нису ни знали да овде постоји биоскоп, док се они старији са носталгијом сећају времена када су долазили да гледају филмове.
Биоскоп је отворен 1967. да би после три и по деценије био затворен. Потом је наредну деценију пропадао, да би га 2012. реконструисали. Општина Нови Београд финансирала је радове са идејом да се "Фонтана" развије као центар европског и дечјег филма и својеврсни образовни центар.
Због реконструкције биоскопа, крајем 2013. године ухапшен је у том тренутку бивши председник општине Ненад Миленковић и шест његових сарадника, који су осумњичени да су злоупотребом положаја оштетили буџет за милион и по динара.
Судски поступак је у међувремену завршен ослобађајућом пресудом. Променом градског руководства пројекат је одбачен и приступило се раскиду уговора, рекао је за РТС Мирослав Могоровић, директор „Aрт попкорна“.
У граду су за РТС рекли да је биоскоп преузет по истеку закупа, да је опрема која се налазила унутра постала власништво града и да општина Нови Београд има жељу да обнови тај објекат и стави га у функцију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.