Izvor: RTS, 29.Apr.2023, 14:20

Папа Фрања захвалио Мађарима што су дочекали украјинске избеглице

Током другог дана посете Мађарској, Папа Фрања се састао са избеглицама и сиромашнима. Захвалио је Мађарима што су дочекали украјинске избеглице и позвао их да помогну свима којима је потребна помоћ, молећи за културу доброчинства.
Папа Фрања >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се с избеглицама и сиромашнима састао у цркви Свете Елизабете, која је добила име по мађарској принцези која се одрекла свог богатства да би се посветила сиромашнима као следбеница папиног имењака, Светог Фрање Асишког, пренео је АП.  
Говорећи у цркви, папа Фрања је подсетио да јеванђеље упућује хришћане да покажу љубав и саосећање према свима, посебно онима који доживљавају сиромаштво и бол, па чак и онима који нису верници.     
На крају догађаја, група мађарских ромских музичара засвирала је серенаду папи, изазвавши овације и клицање окупљених и поздрав палцем од папе Фрање.      
Он је започео дан сусретом са децом која имају сметње са видом и физичким развојем, а поподне ће присуствовати митингу младих на градском спортском стадиону.       
Папа Фрања планира да заврши своју посету Мађарској сутра мисом на отвореном и говором на католичком универзитету Пазмани Петер у Будимпешти.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.