Izvor: RTS, 25.Apr.2023, 18:30

Петковић: Курти нека пише објаве на мрежама, нацрт статута ЗСО посао за Управљачки тим

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да је Аљбин Курти, изјавом да Европска унија није прихватила да влада у Приштини напише нацрт статута Заједнице српских општина, признао да нема појма о дијалогу и постигнутим споразумима. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Аљбин Курти из дана у дан нам показује своје аутократско лице, а сада је пред свима јавно признао да појма нема о дијалогу и постигнутим споразумима. Уместо да сакрије своју срамоту, он се још јавно тиме хвали да није дорастао дијалогу и преговорима са председником Александром Вучићем“, рекао је Петковић.

Ако Курти за 10 година није научио да Статут Заједнице српских општине пише Управљачки тим, каже Петковић, а то је требало да научи још из периода када ја слао Бриселски споразум на тзв. Уставни суд, он неће ништа научити ни за још 10 година.
"Нека се Курти ипак задржи на писању објава на друштвеним мрежама, то су његови домети, а озбиљан посао је на експертима из Управљачког тима, који треба да резултате свог рада у складу са споразумима представе дијалогу на високом нивоу", навео је Петковић.
Аљбин Курти рекао је да Европска унија није прихватила да влада у Приштини напише нацрт статута ЗСО, и да је та његова идеја одбијена на састанку у Охриду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.