Izvor: RTS, 24.Apr.2023, 21:28

Скупштински Одбор за спољне послове одбио предлог резолуције о увођењу санкција Русији

Чланови Одбора за спољне послове Народне скупштине, после вишесатне расправе, нису усвојили предлог резолуције о увођењу санкција Русији коју је предложио председник тог одбора Борко Стефановић.
Чланови Одбора нису прихватили ни предлоге који >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су се односиле на употребу санкција у спољној политици Србије. За Предлог резолуције о усаглашавању спољне политике Србије са спољном политиком ЕУ у виду рестриктивних мера према Русији који је поднео посланик Странке слободе и правде Борко Стефановић, од 15 присутних, један посланик је био за, три су била против, а није гласало њих 11.
Стефановић је рекао да су санкције против Русије неопходне зато што је, како тврди, "витални и државни интерес Србије угрожен тиме што постоји реална опасност да се настави стагнација у улагању, те да се угрозе радна места и БДП".
Стефановић је сигуран и да би Србија добила "бар делимично бољи европски план за решавање питања KиМ" да је увела санкције против Русије.
Представници тзв. државотворне опозиције, односно председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић образложио је препоруке Влади Србије о новој спољној политици, а посланик Српске странке Заветници Никола Драгићевић представио је Предлог резолуције о забрани коришћења једностраних санкција као инструмента спољне политике.
Ниједан од ових предлога, укључујући и предлог да се оформи “српски мини шенген” није “прошао” на одбору.Политичке странке, односно посланичке групе које су учествовале у раду одбора, између осталих, СНС, СПС, Српски покрет Двери, коалиција НАДА, Српска странка Заветници, Морамо-заједно, ПСГ су поновиле познате ставове у погледу увођења санкција против Руске федерације.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.