Izvor: RTS, 22.Mar.2023, 00:40

Снажан земљотрес у Авганистану, настрадале најмање три особе

Земљотрес јачине 6,8 једница Рихтерове скале погодио је Авганистан. У потресу који се осетио широм земље погинуле су најмање две особе, а једно дете је настрадало и у суседном Пакистану.
До земљотреса је дошло у региону планинског масива Хиндукуша >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на дубини од око 194 километара, преноси Ројтерс.

Снажно подрхтавање тла осетило се у Кабулу и широм северног дела Пакистана. Потрес се осетио и у Њу Делхију, престоници Индије.
Две особе су погинуле у источној авганистанској провинцији Лагман, док је једна тринаестогодишња девојчица настрадала у Пакистану, пошто се на њу обрушио зид куће.
Најмање 150 људи је повређено у северном пакистанском округу Сват.
Многи људи су истрчавали из својих домова и канцеларија у главном граду Пакистана Исламабаду, а сличне сцене су виђене и у Кабулу и другим деловима Авганистана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.