Izvor: RTS, 10.Jan.2024, 06:42

Мраз све јаче стеже, до суботе ледени дани

До суботе ледени дани. Висок ваздушни притисак захвата готово целу Европу доносећи суво, али хладно време. Са североистока, из Сибира стиже хладна ваздушна маса. Ујутру умерен и јак мраз, највиша дневна температура од -4 до 1 степен.
У Србији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << данас претежно сунчано, али хладно време. Најнижа температура у већем делу земље од минус 10 до минус 5, локално и нижа, највиша од минус 4 до 1 степен Целзијуса.

Увече и у току ноћи местимично стварање магле. 
У Београду ујутро умерен мраз уз маглу и ниску облачност, која се у нижим деловима града може задржати дуже током преподнева. Током дана хладно уз сунчане интервале. 
Ветар слаб, променљив.
Најнижа температура од минус 9 до минус 6, највиша око минус 2 степена Целзијуса. Увече и у току ноћи магла.
До краја седмице у јутарњим сатима умерен до јак мраз, у већини крајева са температуром од минус 10 до минус 4 степена, локално и нижом. 
У четвртак по котлинама, низијама и долинама река магловито и хладно уз краткотрајно разведравање средином дана.
Крајем дана на северу, а током ноћи и у петак у свим крајевима ново наоблачење уз повремено провејавање слабог снега.
За викенд суво уз делимично разведравање и уз мањи пораст дневних температура, а отопљење ће бити израженије у првом делу наредне седмице, када се очекују и нова наоблачења са кишом и снегом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.