Svim srcem za Dragojeviće

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svim srcem za Dragojeviće

Prošlog vikenda u prostorijama SKD u Dibendorfu, u organizaciji Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, organizovano je dobrotvorno veče pod nazivom Svim srcem za Dragojeviće uz projekciju našeg domaćeg filma "Lajanje na zvezde". Cilj ovog druženja bilo je prikupljanje sredstava za izgradnju kuće ugrožene sedmočlane srpske porodice Dragojević iz sela Martinići, u blizini Podgorice (Crna Gora).

Uživali u filmu: Olja, Maja, Nikola i Milica

 

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

- Ovakva okupljanja su veoma bitna jer pored svog humanog karaktera imaju dobru nameru održavanje i negovanja naše kulture, a u ovom konkretnom slučaju upoznavanje naših mladih u dijaspori sa sjajnom i legendarnom srpskom kinematografijom - rekao je za "Vesti" jedan od članova ove humanitarne organizacije Nikola Ćesarović i dodao:

- Moto naše humanitarne organizacije Srbi za Srbe je Deca su naša budućnost. Ova humanitarna organizacija je poznata kao dobrotvorna, koja se borbi protiv siromaštva, a zalaže se i prikuplja pomoć materijalno ugroženim srpskim porodicama širom Balkana - naglašava Ćesarović.

 

Vaskršnji koncert

Ovom prilikom najavljen je i humanitarni Vaskršnji koncert, za 12. april, takođe u sali SKD-a Dibendorf, koji će izvesti mladi umetnici i talenti iz organizacije srpskih studenata u Švajcarskoj, uz podršku Humanitarne organizacije Srbi za Srbe iz Švajcarske.

Sav prihod od ulaznica i sa Vaskršnjeg koncerta takođe će biti date u dobrotvorne svrhe.

- Zadovoljna sam što je bio veliki broj posetilaca na projekciji filma, što smo udruženi sa humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe kao i članovima studentske organizacije i našim članovima

bili u prilici da pomognemo onoliko koliko je to u našoj moći porodici Dragojević koja živi u vrlo teškim uslovima - kaže novi predsednik SKD u Dibendorfu Tanja Radojević.

- Uživali smo u filmu i druženju, film je bio izvanredan, lepo smo se zabavlili - rekli su mladi koji su takođe prisutvovali ovoj humanitranoj večeri Olja, Maja, Nikola i Milica.

Humanitarno veče u Dibendorfu privuklo je brojne naše ljude širokog srca, donatore i prijatelje ove organizacije, kome su prisustovali članovi SKD Dibendorf, KUD Sloga, kao i mladi iz organizacije srpskih studenata u Švajcarskoj.

Sav prihod od ulaznica biće iskorišćen za projekat pomoći porodici Dragojević, koji od samog početka takođe duhovno, materijalno i moralno podržava bratstvo srpskog manastira Ostrog.  

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.