Izvor: Plakatt.com, 15.Okt.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava ''Muškarčine''

Bitef Art Cafe, Beograd
Monday 20 Oct 20:00 - 20 Oct 21:20

MUŠKARČINE
Koncept, režija i dramaturgija:
Milena Bogavac i Vojislav Arsić
Ko-autori i izvođači:
Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nemanja Puvača, Nikola Pavlović, Uroš Novović, Rastko Vujisić
Koreografija i scenski pokret: Ljiljana Tasić
Originalna muzika: Vladimir Pejković
Kostimografija: Pull My Daisy
Stručne konsultantkinje: Jelena Bogavac i Mila Manojlović
Produkcija: Centar E8 i Bitef teatar
„Muškarčine“ predstavljaju pozorišni dokumentarac o muškosti ovde i danas.
Osnovna tema ove predstave je maskulinitet i način na koji se muškost tretira, odnosno formira u našoj kulturi. Ideja i poruka koju ona treba da prenese jeste poruka o slobodi, o ličnom ostvarenju i pokušaju da se prevaziđu kulturološki nametnute norme, koje mladiće sprečavaju da budu ono što jesu.
Sedam mladića. Sedam pogleda na svet i hiljadu situacija koje u tom svetu vide. Na sceni, njihov zadatak nije da budu neko drugi već da prikažu kako oni sami vide sebe ali i sve druge ljude, kojima su okruženi.

Nastavak na Plakatt.com...






Povezane vesti

Vodimo vas na Muškarčine!

Izvor: Tracara.com, 16.Okt.2014, 12:14

Predstava “Muškarčine” Muškarčine predstavljaju pozorišni dokumentarac o muškosti ovde i danas. Osnovna tema ove predstave je maskulinitet i način na koji se muškost tretira, odnosno formira u našoj kulturi. Ideja i poruka koju ona treba da prenese jeste poruka o slobodi, o ličnom ostvarenju...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.