Црна Гора: Опозиција и даље без договора о заједничком кандидату за председничке изборе

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Feb.2023, 08:46

Црна Гора: Опозиција и даље без договора о заједничком кандидату за председничке изборе

Лидери партија црногорске опозиције одржали су у Подгорици састанак на којем су разговарали о председничким изборима заказаним за 19. март и заједничком опозиционом кандидату за новог председника Црне Горе.
Фото: Танјуг/AP Photo/Risto Bozovic Већина учесника данашњег састанка сматра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да опозиција на председничке изборе мора изаћи са заједничким кандидатом.
Портал РТЦГ преноси да су на састанку били представници парламентарне опозиције – Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократске партије (СДП), Социјалдемократа (СД), Либералне партије и мањинских странака.
Ипак, како преносе подгоричке Вјести, није постигнут договор да опозиција наступи на изборима са заједничким кандидатом, а нови састанак требало би да буде одржан за неколико дана.
Кандидатуре се могу поднети до 26. фебруара, а ДИК ће листу председничких кандидата објавити најкасније до 3. марта.
За сада су своје кандидатуре најавили Милојко Спајић (Покрет Европа сад) и Дејан Вукшић (Демохришћански покрет).
Crnoj Gori treba nova vlada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Црна Гора: Опозиција и даље без договора о заједничком кандидату за председничке изборе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.