Blog: Peđina beležnica, 10.Maj.2017, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitate li Bibliju?

Izvor: https://pedja.supurovic.net/citate-li-bibliju

Mauro Bilino (Mauro Biglino) je prevodilac, po narudžbini Rimske katoličke crkve je preveo 23 knjige. Baveći se tim poslom, zaključio je da je Biblija, kada se čita neopterećena religijom i teološkim tumačenjima, nešto sasvim drugo od onoga što Crkva predstavlja. Ti zaključci su za mnoge neprihvatljivi ali svakako ih treba čuti.
Ovde možete pogledati jedno od njegovih predavanja na kojima objašnjava šta u Bibliji piše i poredi to sa teološkim prevodima i tumačenjima. Budite spremni da saslušate otvorenog uma, jer kako i sam izlagač kaže, on ne nastoji nikoga da ubedi, već samo, kao prevodilac, objašnjava šta bukvalno piše u ovoj knjizi. […]
[ ... vidi ceo članak ... ]
Related posts: Ogledalo

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.