Izvor: Objava, 13.Feb.2020, 15:55

Šta raditi dok čekate pomoć na putu

Šta raditi dok čekate pomoć na putu

Čekanje šlep službe Beograd u blizini Bubanj potoka. To nije situacija u kojoj niste mislili da ćete se naći: vaš automobil se pokvario. Do sada ste već pozvali šlep službu i sedite i čekate u autu. Mislite da je čekanje sve što možete da učinite. Međutim, postoji nekoliko važnih stvari koje možete učiniti da iskoristite svoje vreme dok čekate da vam stigne pomoć na putu.


1. Sklonite se što dalje od puta
Ako je moguće da vozite automobil još uvek, možda ćete želeti da ga prebacite što dalje od puta. U nekim je situacijama je to moguće, dok u drugima možda i nije. Međutim, ovo je jedan od najvažnijih koraka u osiguravanju vašeg automobila, da ne stoji na prometnoj ulici.


2. Uključite sva četiri žmigavca
Čim premestite automobil sa prometne ulice, sledeća najvažnija stvar koju možete učiniti jeste da upalite svoja sigurnosna svetla, odnosno sva četiri žmigavca. To vam se može činiti kao jednostavna stvar, ali vrlo je važno, jer bez ovih svetala, možda ćete biti manje vidljivi automobilima koji prolaze pored vas, čime povećavate verovatnoću da drugi automobil udari u vaš automobil. Pored toga, ako je noćn ili uslovi stvaraju potrebu za tim, možda bi trebalo da ugasite svetla u samom automobilu ili bilo koje druge uređaje koji mogu da odmažu drugim vozačima da vide reflektujuće trouglove.


3. Organizujte i sakupite sve svoje važne stvari
Ukoliko imate torbu u automobilu, dobra je ideja da je napunite stvarima koje će vam možda trebati nakon što vas šlep služba odvuče. Dobro je prikupiti sve pre nego što krenete, tako da budete spremni čim šlep služba Beograd stigne. Sve što ne želite da ostavite u automobilu ili ono što želite da vam bude blizu, spakujte da možete da ponesete.


4. Prikupite svu dokumentaciju
Kada šlep služba najzad stigne, prvo što morate jeste da pokažete registraciju svog vozila. Obavezno to pripremite, kao i bilo koje osiguranje ili drugu dokumentaciju za vozilo za koju smatrate da će vam možda trebati.


5. Pokušajte da se klonite telefona
Iako možda instinktivno mislite da ubijete vreme igrajući se na telefonu, dobra je ideja da to ipak ne učinite. Kasnije će vam biti potreban vaš telefon i ako ga koristite čitavo vreme baterija bi mogla da vam bude prazna baš u trenutku kada vam zatreba. Čak i ako vam je telefon skoro pun, morate zapamtiti da je moguće da šlep služba možda ne stigne onoliko brzo koliko bi trebalo, a čekanje šlep službe bez telefona koji radi bilo bi mnogo gore nego da se jednostavno suzdržite od telefona dok kamion ne stigne.


6. Čuvajte sve račune
Ovo je zapravo nešto što ćete raditi nakon vuče i nakon kompletnog procesa, ali nije loše spomenuti. Ukoliko ima potrebe za naplatom osiguranja, većina osiguravajućih društava nadoknadiće vam bar deo troškova vuče, ali morate im dostaviti originalne račune kako biste dobili svoj novac. I zato, nemojte zaboraviti da nakon vuče uzmete sve potvrde i račune koji će vam biti neophodni.