Pomozimo Delfini!

Autor: famcare, 25.Dec.2008, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomozimo Delfini!

Za Delfinu Ferizović su već svi čuli, pre svega zahvaljujući nesvakidašnjem talentu za pisanje što je predstavljeno u knjizi “Pišem ti pismo po istinu- Delfina”, autora Nestorov Stevana i Nestorov Violete.
Uspešno je prevazišla siromaštvo i posledice gubitka sluha i ostvarila svoju želju da se afirmiše kao pisac, ali Delfini je i dalje potreban krov nad glavom jer je i ovu zimu dočekala u romskom kartonskom naselju ispod mosta “Gazela” u Beogradu.
S obzirom da država očigledno ne pridaje značaj i ne vodi brigu o svojim talentovanim građanima, apelujemo na međusobnu solidarnost da se Delfini na bilo koji način olakša život i pomogne da izađe na pravi put.

Ističemo dosadašnje svelte primere koji su podržali Delfinu, a pre svega Švajcarsku agenciju za razvoj i saradnju koja je pomogla da se promoviše Delfinin talenat, a zatim i NVO ”Pomoć porodici” koja na bilo koji način pokušava da ovoj gluvoj devojčici romske nacionalnosti ulepša život.

Kao najiskreniju pomoć želimo da istaknemo porodicu Zorana Jankovića iz Zemuna koja iako želi da se ne pominje to ipak zaslužuje jer svojim primerom ova porodica pokazuje da nečije malo zaista nekome znači puno.

Poslednji primer pokazuje da cemo o Delfini brinuti i u buducnosti jer kada ona završi krojački zanat biće joj potreban i posao do koga se danas vrlo teško dolazi. Naime, zahvaljujući međusobnim kontaktima i posredovanjem RRS-a, Delfina je dobila donaciju, tj. mašine za šivenje koje je donirao Svetski servis crkava.

Još jednom pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se jave i pomognu Delfini.


NVO”Pomoć porodici”
Nušićeva 4/V
11000 Beograd
ili putem maila
vikicast@ptt.rs