Novi posao u novoj godini

Autor: KGBlog, 25.Dec.2008, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi posao u novoj godini

Tridesetoro budućih preduzetnika započeće novi posao u novoj godini uz podršku grada Kragujevca. Reč je o trećem krugu grantova za pokretanje sopstvenog posla vrednosti do 160 000 dinara, za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno ukupno 13 miliona dinara.

Ugovore budućim preduzetnicima danas je u zgradi Grada uručio Vlado Vučković, član Gradskog veća za privredu i privatno preduzetništvo koji je istakao da su ovakvi projekti značajni jer smanjuju nezaposlenost u gradu, podstiču ličnu inicijativu i lokalni ekonomski razvoj. Od početka godine, grad je odobrio 81 grant kroz program samozapošljavanja, a u obzir su došle dobre i održive poslovne ideje među kojima podjednako dominiraju i proizvodne i uslužne delatnosti. U protekle tri godine, koliko ovaj program traje, iz gradske kase odobreno je oko 200 preduzetničkih grantova koje je u početku sufinansirala nevladina organizacija ACDI/VOCA.

Ovo nije i jedini program kojim grad Kragujevac podstiče privatno preduzetništvo i samozapošljavanje. Od 2006.godine u partnerstvu sa NVO «Help», svake godine grad izdvaja i oko 3,5 miliona dinara za grantove. Od 2006.godine kroz ovaj program odobreno je oko 216 grantova.

www.kragujevac.rs