Дрецун: Све што се ради против опстанка Срба на Кoсову и Метохији служи као притисак на Београд

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Mar.2024, 14:28

Дрецун: Све што се ради против опстанка Срба на Кoсову и Метохији служи као притисак на Београд

Доскорашњи председник Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милован Дрецун изјавио је данас да не постоји подршка водећих западних држава да се заустави процес укидања динара на тзв. Косову, као и да све што се ради против опстанка српског народа у јужној српској покрајини >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << служи као притисак на политику Београда. Фото: Танјуг/Филип Краинчанић Како је навео за Танјуг, то се ради јер се од Београда траже политички уступци који су везани за француско-немачки предлог споразума.
„Председник Вучић је био у праву када је рекао да се Приштини толеришу такви потези све до границе када не би постојала опасност да изазове реакцију Београда“, рекао је Дрецун.
Дрецун је истакао да то што Приштина ради против интереса и опстанка нормалног живота српског народа је заправо њен најјачи адут у притиску на Београд.
„Запад то толерише, али неће дозволити да се пређе граница, као што би рецимо било масовно етничко протеривање, довршавање етничког чишћења уз масовну употребу силе, јер би то онда могло да изазове реакцију Београда. И то је граница која се Куртију не дозвољава“, нагласио је Дрецун.
Додао је да су изјаве које стижу из Приштине контрадикторне, као и да је чињеница да је покушај укидања динара у јужној српској покрајини договорен са западноевропским државама. „Имате званични изјаву где се каже да су званичници из Приштине разговарали са Квинтом пре тога. Онда имате изјаве америчких званичника који кажу да они не оспоравају ауторитет и право тзв. Централној банци Косова да доноси одлуке, нити Приштини.
Једино кажу да су само пожурили са применом, да су нагло променили политику која је била договорена“, казао је Дрецун.
Он истиче да нема назнака да ће се та одлука променити, као и да водеће западне земље немају вољу да утичу на понашање Приштине. „Нажалост, без помоћи Запада, ми ћемо тешко успевати да зауставимо Куртију у таквом понашању против интереса и опстанка српског народа“, закључио је Дрецун.
 
Srbija

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Дрецун: Све што се ради против опстанка Срба на Кoсову и Метохији служи као притисак на Београд се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.