Puštena u rad Čukur česma

Izvor: Studio B, 20.Apr.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puštena u rad Čukur česma

Dva dana posle postavljanja skulpture Dečaka sa krčagom, Čukur česma koja godnima nije bila u funkciji, zvanično je puštena u rad.

Podsećamo, skulptura „Dečaka s krčagom" sa Čukur česme, koja je ukradena prošlog maja, vraćena je u ponedeljak na postolje u Dobračinoj ulici.

Komplikovana konzervacija, koja je završena za tri meseca, kako kažu stručnjaci, predstavlja veliki podvig, jer je skulptura, posle krađe, pronađena na otpadu isečena na 22 dela.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

SVEČANO OTKRIVENA SKULPTURA DEČAKA SA ČUKUR ČESME

Izvor: Kurir, 20.Apr.2011

BEOGRAD - Ivana Avžner, gradska sekretarka za kulturu, svečano je danas u Dobračinoj ulici otkrila uspešno konzerviranu skulpturu "Dečak sa krčagom"...Komplikovana konzervacija obavljena je zahvaljajući saradnji Centralnog instituta za konzervaciju (CIK), Umetničke radionice "Kuzman", firme "3...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.