Izvor: Politika, 04.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minibusevi spas

Otvorena nova linija koja će povezati Novi Beograd i Cerak. – Najviše problema postoji na relaciji od Vukovog spomenika do Aerodroma "Nikola Tesla", zbog duge trase, niske cene i malog broja putnika

Uz vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća i privatnih prevoznika, Beograđane poslednjih meseci prevoze i minibusevi. Za 60 dinara putnici mogu, bez guranja u prevozu, sedeći u udobnim stolicama, da se prevezu do željene destinacije. Od juče je broj minibus linija povećan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za još jednu, jer su preko linije E3 povezani novobeogradski Blok 70 i Cerak.

Željko Đukanović, direktor Direkcije za javni prevoz Beograda, tvrdi da su se minibusevi pokazali kao pun pogodak i da bi bio zadovoljan kad bi na ulicama bilo više ovih vozila.

– U Beogradu ima ukupno osam linija na kojima saobraća 49 minibuseva. To su nova vozila, sa klima-uređajima i turističkim sedištima, koja nude putnicima maksimalnu komfornost. Od juče je otvorena i nova linija koja će povezati Novi Beograd i Cerak, jer smo zaključili da je to, u ovom trenutku, potrebno ljudima da bi se brže prevezli s jedne na drugu stranu grada – kaže Đukanović.

Od svih ovih linija čini se da najviše problema postoji na relaciji od Vukovog spomenika do Aerodroma "Nikola Tesla". Zbog duge trase, niske cene i malog broja putnika, na ovoj liniji saobraćaju samo dva vozila. Naš sagovornik očekuje, ipak, da će uskoro i ovaj problem biti rešen.

– Ova deonica je dugačka i ne isplati se prevozniku da za 60 dinara prevozi putnike. Na primer, autobusi JAT-a prevoze putnike za 170, 180 dinara, jer je to isplativo. Zbog toga, planiramo da cena prevoza na ovoj destinaciji bude najmanje 120 dinara. Konačnu reč o ovom problemu donećemo uskoro – najavio je Željko Đukanović.

Inače, dosad putnike prevoze minibusevi na sledećim linijama: E1: Ustanička – Blok 45, E2: Petlovo brdo –Dorćol, E3: Blok 70 – Cerak, E4: Ustanička – Bežanijska kosa, E5: pijaca na Zvezdari – Fabrika šećera na Adi, E6 : Mirijevo 4 – Zemun, E7: Vukov spomenik – Aerodrom "Nikola Tesla" i E8: naselje Braće Jerković – Karaburma 2.

D. S.

[objavljeno: 04.09.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.