Београд и Србија у Паризу представљају кандидатуру за Expo 2027.

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 07:00

Београд и Србија у Паризу представљају кандидатуру за Expo 2027.

Београд и Србија ће у оквиру кандидатуре за Међународну специјализовану изложбу Expo 2027. данас у Паризу бити домаћини симпозијума за делегате Међународног бироа за изложбе (БИЕ), који се организује како би се предложени концепт односно тема „Игра(ј) за човечанство – спорт >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и музика за све“ што детаљније представили делегатима Бироа. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић
До сада је потврђено присуство делегата из 170 држава чланица БИЕ, а њих ће најпре поздравити супруга председника Србије Тамара Вучић која ће се посебно осврнути на чињеницу да Србија и Београд спремно и са нестрпљењем очекују посетиоце ове реномиране изложбе, навели су из Еxpo Belgrade 2027.

Скуп ће бити одржан у простору Bourse de Commerce-Pinault Collection.
Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Србије Јелена Беговић, говориће у име Владе Србије о спремности и опредељености државе да буде домаћин Expo 2027 и истаћи вредност игре за континуирани напредак науке и технологије, као кључних одредница у садашњим динамичним временима.
О економским потенцијалима, ефектима и утицају Expo 2027 на пословну климу у Србији и региону говориће председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.
Познати стручњак Ранко Рајовић, представиће концепт значаја игре као елемента за успешно учење код деце посебно имајући у виду да је идејни творац NTC модела учења који се користи у 17 европских земаља.
Извршни директор међународне компаније Лауреус Нед Вилис, подсетиће на чињеницу колико је игра кључна компонента за успех и колико је спорт важан за развој деце и младих, док ће јединствени дуо древне српске и балканске вокалне музике, браца Теофиловић, кроз своју песму подсетити да је музика универзални језик који сви разумеју.
Главни урбаниста Града Београда Марко Стојчић заједно са архитектом Марк Фенвиком причаће о будућим правцима, стратегијама и значају урбанистичких идеја и архитектонској иницијативи коју доноси Expo 2027 за главни град.
Београд и Србија су у јануару 2022. године, званично поднели кандидатуру за домаћина Међународне специјализоване изложбе Expo 2027 са темом „Играј за човечанство: спорт и музика за све“.
Бенефити одласка у Будимпешту возом у односу на аутомобил – значај брзе пруге

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Београд и Србија у Паризу представљају кандидатуру за Expo 2027. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.