Ватерполо клуб Нови Београд представио тим за следећу сезону: Желимо сва четири трофеја

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 15:55

Ватерполо клуб Нови Београд представио тим за следећу сезону: Желимо сва четири трофеја

Ватерполо клуб Нови Београд улази у нову сезону са амбицијом да освоји сва четири такмичења у којима ће учествовати, саопштено је данас на промоције екипе за следећу сезону. Фото: Танјуг/ВК Нови Београд/Миодраг Тородоривић Директор клуба Слободан Соро рекао је да екипу очекује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << трећа сезона на највишем нивоу са амбицијама које су свима познате. „Екипа је измењена, али верујемо да ће нам то дати нову снагу и да ћемо бити бољи тамо где смо прошле и претпрошле сезоне показивали неке знаке слабости. Оно што је најбитније је да клуб функционише беспрекорно, да ради школа ватерпола, такође би желео да похвалим и школу пливања, цео систем је направљен тако да је врло стабилан, све функционише како то и желимо“, истакао је Соро на конференцији за медије.
Затим је Соро говорио о такмичарским амбицијама.
„Ове године, као и претходних, „нападамо“ сва четири трофеја, Куп Србије, Суперлигу Србије, регионалну лигу и Фајнал-фор Лиге шампиона. Надам се да ћемо за почетак освојити тај Куп, који нам је измицао претходних година. У првенству Србије желимо да одбранимо пехар, а „напашћемо и Јадранску лигу која ће се, као и Лига шампиона, играти у другачијем формату у односу на претходне године. Кад је у питању Лига шампиона, то је нешто нам је најважније у овој сезони, губили смо два финала, надамо се да ће трећа бити срећа“, закључио је Соро.
Фото: Танјуг/ВК Нови Београд/Миодраг Тородоривић Нови тим менаџер Славко Гак истакао је да, ако је неко до сада и имао дилему какве су амбиције клуба, да их више нема после две минуле сезоне са појачањима која су стигла. „Ми амбиције не кријемо, желимо да освојимо све што може да се освоји. Из пораза доживљених претходних сезона смо научили лекције и могу да кажем да ћемо ове сезоне ићи на освајање сва четири трофеја. Дубоко верујем да су циљеви, иако много велики, оствариви. Екипи се прикључио и Филип Филиповић, најтрофејнији српски ватерполиста свих времена. Позивам све љубитеље ватерпола да подрже ову екипу јер ће у њој играти велики број српских репрезентативаца“, закључио је Гак.
За Нови Београд наредне сезоне играће: Василије Мартиновић, Мирослав Перковић, Марко Радуловић, Саво Ћетковић, Францеско Демикелис, Ђорђе Вучинић, Димитриос Скоумпакис, Алваро Гранадос, Никола Лукић, Радомир Драшовић, Никола Јакшић, Лазар Добожанов, Ангелос Влахопулос, Милош Ћук, Филип Филиповић и Душко Пијетловић.
Медијима се обратио о нови капитен екипе Филип Филиповић. „Налазимо се на новом почетку, али циљеви се знају, желимо да освојимо све трофеје. Ја сам се синоћ прикључио екипи, могу да кажем да је ово скуп сјајних момака, на нама је да одржимо ниво тренинга и атмосферу и да идемо полако, утакмицу по утакмицу, дугачка је сезона. Ова екипа је направљена за високе домете и оствари све зацртане циљеве“, оптимистичан је Филиповић.
Тренер Живко Гоцић рекао је да је задовољан и срећан што је део клуба и што ће водити овакву екипу. „У екипи имамо један микс, искусне играче који су можда најбољи у историји игре, играче који су можда тренутно међу најбољима на планети и младе играче који тек долазе. Мислим да је све то лепо укомпоновано и да са правом претендујемо на трофеје у свим такмичењима у којима ћемо учествовати“, рекао је Гоцић, а затим представио сараднике у стручном штабу.
Помоћни тренер биће његов дугогодишњи саиграч Ђорђе Филиповић, кондициони тренер је Александар Влакић, физиотерапеут екише биће Драган Перандиловић, а члан стручног штаба биће и професор Бојан Међедовић, који ће се такође бринути о физичкој спреми екипе.
Raduljica potpisao za grčki Marusi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ватерполо клуб Нови Београд представио тим за следећу сезону: Желимо сва четири трофеја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.