Међународни сајам технике и технолошких достигнућа следеће недеље у Београду

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 12:00

Међународни сајам технике и технолошких достигнућа следеће недеље у Београду

Београд ће од 16. до 19 маја бити домаћин 65. Међународног сајма технике и технолошких достигнућа, престижне манифестације која ће окупити водеће стручњаке, иноваторе и љубитеље технологије из целог света, саопштило је данас Министарство науке, технолошког развоја и иновација. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << sajamtehnike.rs Како се наводи, сајам ће бити посвећен најновијим достигнућима у области технике, науке и иновација, пружајући посетиоцима јединствену прилику да истраже најновије технолошке трендове и упознају се са најиновативнијим решењима из различитих индустрија, да се упусте у инспиративне дискусије и успоставе нове пословне контакте.
У оквиру сајма Србија ће имати наступ у хали Х2 под називом „Играј за човечанство! Наука за све“ и представиће се иновативном поставком и низом панела, који ће покрити многе актуелне теме из области науке, иновација и технологије у Србији. Званично отварање 65. Међународног сајма технике и технолошких достигнућа заказано је за 16. мај у 11 часова,а очекује се да ће на церемонији присуствовати еминентни стручњаци из области технологије, званичници Владе Србије, бројни излагачи, предузетници и истраживачи.
Панел дискусије окупиће водеће стручњаке из различитих индустрија и пружити изванредну прилику за размену идеја, разговор о кључним темама и проналажење решења за изазове са којима се индустрија суочава. Др Јелена Беговић, председник Одбора за организацију наступа Републике Србије на 65.
Један од панелиста на сајму током првог дана биће министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, а ти панели фокусираће се на питања као што су БИО4 Кампус, савремена технологија, примена вештачке интелигенције у медицини, подршка иновацијама, развој паметних градова, дигитална трансформација индустрије и употреба напредних технологија у привреди.
Панели ће укључивати и истакнуте представнике индустрије, академских институција и стручњаке који ће разговарати о темама као што су вештачка интелигенција, роботика, енергетска ефикасност, иновативни материјали, е-мобилност и многе друге. Додаје се да ће ти панели пружити прилику посетиоцима да добију увид у перспективе стручњака из различитих области и стекну дубље разумевање о актуелним трендовима и могућностима које доноси технолошки напредак.
Поред панела, инспиративна поставка наступа Републике Србије на овом сајму посетиоцима ће дати прилику да из прве руке искусе шта све напредак у областима технологије, науке и иновације доноси читавом друштву.
Gugl predstavio nove telefone, tablet i planove za razvoj „AI“ (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Међународни сајам технике и технолошких достигнућа следеће недеље у Београду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.