Београдска филхармонија свирала дела Бернштајна, Гершвина и Дворжака у Коларцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 08:01

Београдска филхармонија свирала дела Бернштајна, Гершвина и Дворжака у Коларцу

Београдска филхармонија свирала је у Коларцу под управом диригента Џона Акселрода дела Бернштајна, Гершвина и Дворжака.
Овај прворазредни музички догађај представио је филхармоничаре као један од најзначајнијих оркестара Европе. Фото: Београдска филхармонија Специјални >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гост концерта био је пијаниста Фазил Сај који је својом виртуозношћу разгалио срца поклоника класичне музике.
Јединствени Фазил Сај један је од најизузетнијих уметника данашњице, а његови концерти су увек другачији: директнији, отворенији, узбудљивији.
Зато је публика посебно посебно уживала у његовом извођењу Гершвинове „Расподију у плавом“ коју одликује специфични џез-стил.
Сај је је пре концерта рекао Тањугу да је увек специјлана прилика за сваког пијанисту да свира Гершвинову музику.
„Оркестар, ја и публика увек уживамо уз Гершвинову музику. Композиција коју свирам вечерас је негде између џеза и класике и посебно ми је задовољство што ћу оживети те ноте уз један од најбољих оркестара у Европи“, рекао је Сај.
Стари знанац београдске публике је већ неколико пута наступао са Београдском филхармонијом.
Филхармонијска сезона „На добром путу“ стигла је вечерас до Њујорка, а у славу града који никада не спава, програм је спојио легендарне звуке Бернштајнове „Приче са западне стране“ и Гершвинову „Рапсодију у плавом“.
Симфонија „Из Новог света“ Антоњина Дворжака, написана из угла досељеника на нови континент, један је од хитова класичне музике, чији је снимак мисија Аполо 11 на челу са Нилом Армстронгом 1969. године однела на Месец.
Lajčak: Nije pravo vreme da se otvori most preko Ibra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Београдска филхармонија свирала дела Бернштајна, Гершвина и Дворжака у Коларцу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.